طراحی صنعتی:


مدل سازی مقدماتی برای طراحی صنعتی (1)
مولف محمد علی حدادیان مترجم ندارد
ناشر دانشگاه هنر اسلامی تبریز تاریخ انتشار 1394
نوبت چاپ اول تعداد صفحات 224
قیمت پشت جلد 200000 ارسال کننده admin
نوع جلد گلاسه اندازه وزیری
کد DOI ندارد کد دیویی 693241
کد ال سی ندارد فایل کتاب
توضیح
تجسم سه بعدی، مهم­ترین فاز عملیاتی در فرایند طراحی محصول است. در طراحی صنعتی، هدف نهایی فرایند طراحی، دستیابی به یک شئ سه بعدی است، که این شیء سه بعدی علاوه بر این که باید تامین کننده ی عملکرد (یا عملکردهای) مورد نظر باشد، می­بایست از لحاظ فرم ظاهری نیز نیازهای زیبا شناختی، ارگونومیکی و... را برآورده سازد. از این رو در فرایند طراحی محصول، تجسم سه بعدی یا تجسم فیزیکی به عنوان مرحله­ای که در آن ایده­ها، کانسپت­ها و تفکرات اولیه به صورت طرح­هایی سه بعدی و سپس در قالب نمونه­های سه بعدی مدل­ها و پروتوتایپ­ها مجسم و ارائه می­شوند، مهم­ترین و کلیدی­ترین فاز عملیاتی فرایند محسوب می­شود.
مدل و پروتوتایپ را باید در مراحلی از توسعه­ی محصول جستجو کرد که فرایند طراحی محصول در آنها به عرصه­ی تجسم سه بعدی (تجسم فیزیکی) گام نهاده باشد. حضور مدل­ها از مرحله­ی طراحی تجسم فیزیکی فرایند طراحی محصول آغاز می­شود و در مراحل بعدی، طراحی جزئیات و طراحی برای تولید در قالب پروتو­تایپ­های گوناگون گسترش می­یابد. این حضور و نقش پیوسته­ی مدل­ها و پروتوتایپ­ها در مراحل نهایی توسعه­ی محصول، خود به تنهایی گویای اهمیت و کاربرد کلیدی آنها در این فرایند پیچیده و گسترده است.
واحد درسی مدل­سازی 1و2 در سیلابس درسی رشته­ی طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی دقیقا با همین هدف، طرح و برنامه ریزی شده است. هدف این واحد درسی در سیلابس مصوب وزارت علوم در سال 1385 بدین صورت آمده است: آشنایی با مواد مختلف و روش­های استفاده از آن در ساخت ماکت­ها به منظور معرفی ایده­های طراحی به صورت سه بعدی، و واحدهای نقشه کشی 1، مواد و روش­های ساخت 1و2 از پیشنیاز­های آن معرفی شده است.
در کتاب حاضر سعی بر آن بوده که مهم­ترین و پایه­ای­ترین تکنیک­های مدل­سازی مورد استفاده­ی طراحان صنعتی، با استفاده از در دسترس­ترین و پرکاربرد­ترین متریال­ها، آموزش داده شود. با توجه به گستردگی متریال و تکنیک­های مدل­سازی، مسلما همه­ی تکنیک­ها و متریال­ها مجال معرفی و آموزش، در این نوشتار را نخواند یافت بدین منظور در کتاب حاضر یکسری از متریال­های پرکاربرد و تکنیک­های مرسوم آورده شده است و به امید پروردگار تکنیک­های تکمیلی در کتابی دیگر ارائه خواهد گردید. ولی بطور کلی مواردی که معرفی و آموزش داده خواهند شد، غالب نیازهای یک دانشجوی طراح صنعتی را برای ساخت مدل ایده­های اولیه­ فراهم می­سازد.
بخش عمده­ای از مطالب کتاب، از تجربیات شخصی و بازخوردهایی است که در طی 5 سال آموزش واحد درسی مدل­سازی کسب نموده­ام می­باشد. سعی شده است مطالب و روند آموزش تکنیک­های مدل­سازی به گونه­ای باشد که دانشجویان و علاقه­مندان به مدل­سازی محصولات صنعتی، حداکثر استفاده را برده و رفرنسی باشد برای واحدهای درسی مدل­سازی یک و دو در رشته­ی کارشناسی طراحی صنعتی. همچنین اکثر تصاویر کتاب مربوط به مدل­های کار شده در دانشگاه هنر اسلامی تبریز توسط دانشجویان ترم سوم طراحی صنعتی طی سال­های 1389 الی 1394 می­باشد.
در کتاب پیش­رو چهار تکنیک مدل­سازی پرکاربرد که هر یک برای ساخت فرم­ها و ابعاد خاصی مورد استفاده قرار می­گیرد آموزش داده می­شود. برای معرفی هر تکنیک، در ابتدا مقدمات و قابلیت­ها و ویژگی­های تکنیک مربوطه و متریال­هایی که برای آن تکنیک بهترین و مناسب­ترین هستند معرفی می­گردد، سپس به صورت گام به گام یک طرح و ایده­ی دو بعدی که دارای تصاویر و نقشه­های لازمه می­باشد به کمک تکنیک مربوطه ساخته می­شود و مراحل اجرای آن مدل توضیح داده می­شود، در انتها نیز تعدادی از مدل­های انجام شده به کمک آن تکنیک به صورت تصویری معرفی و نمایش داده می­شود تا قابلیت­های آن تکنیک برای کارآموز مشخص گردد. چهار تکنیک یاد شده عبارتند از: تکنیک کاهشی، تکنیک افزایشی (لایه گذاری)، تکنیک افزایشی (پاپیه ماشه) و تکنیک شیت وُرکینگ.
در پایان مراتب تقدیر و سپاس خود را از تمامی کسانی که مرا در جمع­آوری و نگارش این کتاب یاری نمودند، علی­الخصوص اساتید گروه طراحی صنعتی و دانشجویان ترم سوم طراحی صنعتی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و راهنمایی­ها و پشتی­بانی­های جناب آقای مهندس وهابی و همچنین از مدیریت و کارشناس اداره پژوهش دانشگاه هنر اسلامی تبریز جناب آقای دکتر آجور­لو و آقای حیدرنژاد، اعلام می­دارم.
محمد علی حدادیان
بهار 1394

میانگین امتیازات: 4.57
تعداد آرا: 7



امتیاز دهید:
EXCELLENT
VERYGOOD
GOOD
REGULAR
BAD

قیمت فروش - ریال: 200000 - :
تعداد درخواستی برای خرید:
برگشت به صفحه اول گنجینه کتاب‌ | برگشت به بخش قبلى

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انتشارات دانشگاه هنر اسلامی تبریز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Publication of Tabriz Islamic Art University

Designed & Developed by : Yektaweb