علوم میراث فرهنگی و باستان شناسی: حفاظت و مرمت، باستان سناسی و باستان سنجی


روش های تجزیه ی مواد در مرمت و حفاظت آثار تاریخی
مولف باربارا استوارت مترجم مسعود باقرزاده کثیری
ناشر دانشگاه هنر اسلامی تبریز تاریخ انتشار 1393
نوبت چاپ تعداد صفحات 552
قیمت پشت جلد 280000 ارسال کننده admin
نوع جلد گلاسه اندازه وزیری
کد DOI کد دیویی ۷۰۲/۸۸‬‬
کد ال سی فایل کتاب
توضیح

امروزه، گستره ی وسیعی از روش های مختلف تجزیه ی مواد توسط دانشمندان ارائه شده اند که اغلب آنها را می توان در مورد آثار تاریخی بکار برد. با توجه به این گستردگی، عملاً امکان تسلط محققین امر باستان سنجی، و مرمت و حفاظت آثار تاریخی به این روش ها میسر نمی باشد. از سوی دیگر، با توجه به ماهیت تکنیکی نسبتاً پیچیده ی روش های مذکور و نیز پیشرفت های مستمر در زمینه ی گسترش روش های کارآمدتر، آشنایی با علم شیمی، علم مواد و یا شیمی تجزیه را می طلبد که این امر محققین این عرصه را با چالش های جدیدتری روبرو می سازد.
در این راستا و با توجه به نوپا بودن علم مرمت و حفاظت آثار تاریخی در کشور و نیز نبود منبع علمی معتبر به زبان فارسی که در برگیرنده ی روش های مختلف بکار رفته در تجزیه و تحلیل مواد موجود در ساختار این آثار باشد ضرورت ترجمه ی کتاب “روش های تجزیه مواد در مرمت و حفاظت آثار تاریخی” که به معرفی، بحث و بررسی روش های مختلف تجزیه مواد بکار رفته در ساخت آثار باستانی می پردازد بشدت احساس می شد. فصل های ۲ تا ۱۰ این کتاب، پیشینه ای جامع در مورد هر یک از روش های آنالیز متداول ارائه می نمایند. توضیحی در مورد نحوه ی عملکرد واقعی هر یک از دستگاه ها، بدون پرداختن به جزئیات فنی اضافی، که برای خواننده ای که برای نخستین بار با این مورد برخورد دارد خسته کننده می باشد ارائه شده است. حالت و اندازه ی نمونه ی مورد نیاز برای آنالیز، یک نکته مهم در حفاظت مواد می باشد که این مهم برای تک تک روش ها بیان شده است. علاوه بر آن، برای هر روش مثالهایی از کاربرد آن در مورد گونه های خاصی از مواد تاریخی با ذکر منابع مرتبط، ارائه شده است. بطور واضح، مرور تمامی مطالعاتی که از یک روش خاص استفاده کرده اند بدلیل تعدد گزارش های منتشر شده، عملاً غیر ممکن می باشد ولی با این حال، مثال های مناسب در هر مورد ارائه شده اند. فصل آغازین نیز به مرور انواع مختلف موادی که در کارهای حفاظتی مورد استفاده قرار می گیرند پرداخته شده است. فهم ساختار چنین موادی به تفسیر نتایج بدست آمده از روش های آنالیز کمک شایانی می کند.

ذکر منابع علمی مرتبط برای بررسی بیشتر در هر مورد می تواند برای متخصصین امر مرمت و حفاظت، بخصوص برای دانشجویان مقاطع تکمیلی مرمت آثار تاریخی و باستان سنجی بسیار مفید باشد که در این کتاب، به این مهم نیز پرداخته شده است.

Stuart, B. H. (2007). Analytical techniques in materials conservation. John Wiley & Sons.

میانگین امتیازات: 5
تعداد آرا: 4



امتیاز دهید:
EXCELLENT
VERYGOOD
GOOD
REGULAR
BAD

قیمت فروش - ریال: 280000 - :
تعداد درخواستی برای خرید:
برگشت به صفحه اول گنجینه کتاب‌ | برگشت به بخش قبلى

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انتشارات دانشگاه هنر اسلامی تبریز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Publication of Tabriz Islamic Art University

Designed & Developed by : Yektaweb